Lezing van John Wadsworth: Turning the Wheel of Your Zodiac Soul: Twelve Gateways to Wholeness

This talk, and accompanying workshop, with astrologer John Wadsworth coincides with the launch of the Dutch translation of his book: Your Zodiac Sou’. John will be sharing the fruits of his many years working with the Zodiac as a wheel of initiation, transformation and healing.

Rather than focussing on the zodiac signs as being indicative of twelve personality types, John will present the zodiac as a complete, alchemical emblem of the soul, offering twelve transformational gateways in the ever-turning wheel of life. Treating the zodiac in the manner of a medicine wheel that we all possess complete and whole within the psyche, John will take us on an journey to restore the power and integrity of its twelve archetypal images and demonstrate how we can engage with the wheel practically and alchemically in our everyday lives.

John Wadsworth has been working as a professional astrologer since 1993 and has been teaching astrology since 2000. He is the founder of the Kairos School of Astrology. John is a pioneer of experiential approaches to astrology, holds an MA in Cultural Astronomy and Astrology from Bath Spa University, and is the author of the book Your Zodiac Soul.
Website: www.kairosastrology.co.uk

Lezing Janny Glijnis: Het proces van het Knopenkruis

Het gebruik van de Noordknoop en de Zuidknoop is algemeen bekend onder astrologen, de Zwartelichtenastrologie voegt daar twee punten aan toe: de Draak en het Beest. De as Draak/Beest staat haaks op de Knopenas, waardoor het geheel in opposities en vierkanten ten opzichte van elkaar elkaar staan en zo gezamenlijk een kruis vormen, dit noemen wij het Knopenkruis. De Draak geeft in de horoscoop vorm aan de nieuwe samenstelling die op de Noordknoop gecreëerd is. De Draak wordt vaak herkend als het punt waar men de lat hoog legt, de perfectie zoekt. De positie van het Beest geeft juist geen vorm, het Beest is één en al energie, hier krijgen wij inspiratie maar er kan ook chaos ontstaan. De Draak dient men te verslaan en het Beest te temmen.
In deze lezing zal ik de werking van deze vier punten op het Knopenkruis verduidelijken en komt naar voren dat het proces niet ophoudt bij de Noordknoop, maar een doorgaand proces is, waarbij het uiteindelijk in samenwerking met de Zwarte lichten tot de grootste momenten van voldoening in ons leven kan leiden.
In de workshop gaan wij het proces van het Knopenkruis in onze eigen horoscopen onderzoeken.

Janny Glijnis is in 1991 met een schriftelijke cursus astrologie bij de NTI begonnen, vervolgd met een verdiepingscursus bij Ineke Bergman, Astrotherapie bij Jan de Graaf, cursus astrologie en familieopstellingen bij Ludy Hoogeveen, de Zwarte Lichten opleiding Luna Negra bij Monique Leurink en aansluitend de masterclasses bij Aurora van George Bode en Menno Noordervliet. In 2011 heeft zij als initiator samen met andere enthousiaste Zwarte Lichten astrologen de Vereniging Zwarte Lichten Astrologie opgericht.

Lezing van Geraldine Pontenagel: Evolutionaire Astrologie als OOpening Tot Zielsevolutie

Een leven staat niet op zich,
het NU is ingebed tussen verleden en toekomst,
een mens is meer dan zijn persoonlijkheid.
Als mens vormen wij samen de Mensheid.

Ik zie de grote verandering waar wij op dit moment doorheen gaan als een Verandering in Bewustzijn, zowel van de individuele mens als van de Mensheid.
Om de grotere verbanden te kunnen begrijpen biedt de Evolutionaire Astrologie mij op al deze gebieden een passende methode.

“WAAROM ZIJN WE HIER , WAAROM DIT LEVEN?”
De EA-methode verheldert de unieke individuele aard van de Ziel, de weg die is afgelegd en de ervaringen die zijn opgedaan: het verleden heeft geleid tot het huidige leven. En tegelijkertijd biedt de methode inzicht in de weg naar heling en verdere evolutie van de Ziel: de intentie voor toekomstige groei.
Het uitgangspunt is de drang naar Evolutie die in iedere Ziel aanwezig is, gesymboliseerd door Archetype Pluto. De Ziel gaat ‘op reis’ door de levens heen om alle verlangens te ervaren die hem uiteindelijk gescheiden houden van terugkeer naar de Bron. Traumatische gebeurtenissen op fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel gebied kunnen naar boven komen en geheeld worden.
EA gaat uit van de Natuurlijke Wetten.
Ik wil in deze lezing de opbouw van de methode laten zien en in de workshop de toepassing.
Ik hoop dat hiermee interesse gewekt is.

Geraldine Pontenagel
Na mijn gymnasium studeerde ik Frans in Leiden, trouwde vervolgens en woonde bijna 20 jaar in het buitenland (Verre Oosten, Midden Oosten, Europa). In 1990 startte ik G! Image, gespecialiseerd in Non-verbale Communicatie en Imago adviezen: de de Mens achter het Beeld.
Via de Bio Energetica, de Karakterstructuren en de Jungiaanse Psychologie bestudeerde ik diverse richtingen in de Astrologie. Dit leidde uiteindelijk tot de Evolutionaire Astrologie. Ik ben opgeleid door Mark Jones (de oprichter van de ‘Pluto School’ UK) in Evolutionary Astrology en Counseling Skills for Astrologers. Meer informatie staat op de website: www.deoopeningtot.nl

Lezing van Willem Simmers: Uurhoekastrologie

Uurhoekastrologie is, zoals de meesten van ons waarschijnlijk wel weten, ‘vragenastrologie’. Het is een astrologische tak waarmee het tot de mogelijkheden behoort om zeer concrete voorspellingen te doen, zonder gebruik te hoeven maken van de geboortehoroscoop. Het is echter niet zo dat uurhoekastrologie enkel gericht is op het voorspellen van toekomstige zaken. Bij een vraag die bijvoorbeeld luidt: ‘Hoe komt het dat mijn broer geen contact meer met me wil?’, moeten we terug in de tijd om een antwoord te kunnen vinden. En bij een vraag als: ‘Moet ik de bedreigingen aan mijn adres serieus nemen of is het slechts bluf?’ dienen we het heden te onderzoeken. De toekomst komt pas aan bod bij vragen als: ‘Wat zal er van komen?’
Tijdens de lezing gaan we aan de hand van voorbeelden ons licht laten schijnen op hoe uurhoekastrologie werkt en bespreken we de belangrijkste regels. Tijdens de workshop gaan we samen aan de slag en testen we onze kennis in de praktijk.

Willem Simmers
Via de astrologieboeken van mijn stiefvader kwam ik al heel vroeg met de astrologie in aanraking. Destijds had ik er echter nog geen idee van dat dit de opmaat zou zijn tot mijn beroep als astroloog. Vanaf mijn twintigste (1974) ben ik me serieus op zowel de westerse als de Indiase astrologie gaan richten. In mijn praktijk maak ik van beide systemen gebruik. Voor meer informatie kijk op: www.willemsimmers.nl

 

oshofman@xs4all.nlLezing van Oscar Hofman: Vaste sterren, het verhaal van je leven

De vaste sterren worden jammer genoeg nog te weinig gebruikt, terwijl de kennis over hun betekenis weer beschikbaar is gekomen. Door ook de vaste sterren te betrekken in de duiding van de horoscoop, wordt deze veel dieper en krachtiger op alle niveaus, concreet, psychologisch en spiritueel. Er zijn koninklijke sterren, noodlotssterren, blindheidsterren, crisissterren en nog vele andere soorten, door het toevoegen van de sterren en hun mythologische thema’s wordt de astrologische duidings- en voorspellingskracht meer dan verdubbeld. Vaste sterren zijn dus deel van de basis van de astrologie, veel meer dan een leuke extra.

Workshop Klassieke Medische Astrologie – Constitutie, signatuur en de psyche
De planeetkrachten geven vorm aan alles in onze wereld, aan het lichaam maar ook aan edelstenen, kruiden, metalen, bomen, chemische substanties en nog veel meer. Welke planeetkrachten ergens sterk werken is te zien op basis van de signatuur, de planeet geeft een teken (sign) dat hij in een bepaald kruid of een edelsteen sterk aanwezig is. Daarvan kun je goed gebruik maken in de medische astrologie omdat ziektes worden veroorzaakt door een planeetenergie die uit balans is geraakt. Door een kruid of een steen voor te schijven die ook die planeetkracht in zich heeft, kun je weer balans brengen en zo genezen, dat is het kosmische principe van de sympathie.
De natuur is dus een medicijnkast die je met de astrologie kunt lezen. Op basis van medische astrologie kun je diagnoses stellen, behandelplannen maken, zwaktes in de constitutie vaststellen en effectief compenseren. Ook zal er ruim aandacht zijn voor de psychologische en spirituele aspecten van ziekte die op basis van de horoscoop geduid kunnen worden en een heel concrete uitwerking hebben op de organen.

Oscar Hofman (Amsterdam 1962) is de stichter van de Internationale Vakschool voor Klassieke Astrologie die een volledig opleidingsprogramma (uurhoekastrologie, medische astrologie, geboorte-astrologie, electie-astrologie en mundane astrologie) in de traditionele astrologie aan biedt aan studenten in meer dan dertig landen in zes talen. Hij schreef vier boeken, die ook in zes talen zijn verschenen. Oscar is de eerste Europese astroloog die in het Chinees werd vertaald, hij is docent aan de Academy of Traditional Astrology in Taipei (Taiwan) en aan de Askleipion School of Tibb in Portugal (verbonden aan de Aligarh Universiteit). Hij reist veel om workshops te geven in vele landen en is al jarenlang vaste columnist van het grote Duitse vakblad Astrologie Heute en van het Engelse AA Journal. Oscar is ook een bekende pionier in de traditionele medische astrologie. Zijn praktijk is gevestigd in Gorinchem, maar hij bedient een wereldwijde clientèle. Oscar is ook MA filosofie (epistemologie).
Hij is te bereiken via 0183-649405, oshofman@xs4all.nl, website www.pegasus-advies.com (met wekelijkse drietalige astroblog.)

 

Lezing van Liz Hathway: Het licht van de hoop

In 2022 hebben we de Jupiter/Neptunus-conjunctie in Vissen en op 23 maart 2023 stapt Pluto Waterman binnen. Hoe zal dit gaan uitpakken? Zien we straks het ontstaan van een nieuw ‘collectief’ bewustzijn? De Bastille werd bestormd met Pluto in Waterman en de Franse Koning verloor zijn hoofd. Gemeenschapszin, gelijkheid en rechtvaardigheid zullen belangrijke thema’s worden met Pluto in Waterman en privileges, voorrecht en afkomst zullen veel meer ter discussie worden gesteld dan nu het geval is. In deze lezing, werpen we even een blik terug naar de astrologie van 2020, daarna kijken we vooruit, op zoek naar het licht aan het einde van de tunnel.

Workshop: De prenatale eclips
De zonsverduistering (niet de maansverduistering) die plaatsvindt voor de geboorte wordt de prenatale eclips genoemd (PNE). De PNE geeft informatie over vorig levens, over reïncarnatie en belangrijke situaties en relaties in het huidige leven. Daarnaast, wijst de PNE de richtingen aan die ons in staat stellen om onze toekomst en onze karmische vooruitgang in eigen handen te hebben, met andere woorden hoe we met onze PNE omgaan, legt de basis voor toekomstige groei. In deze workshop legt Liz de basisprincipes van de PNE uit, zodat je zelf aan de slag met je eigen PNE kunt gaan.
Mensen die aan de workshop mee willen doen, kunnen hun geboortegegevens eerder aan Liz geven, zodat het mogelijk wordt met de eigen PNE en de PNE’s-returns te werken.

Liz Hathway heeft haar MA Cultural Astronomy & Astrology en is astrologe in hart en nieren. Liz is oprichtster van de populaire weblog www.astrologieblog.nl en van de gelijknamige Facebook Groep. Liz is agent van de Cosmic Intelligence Agency en heeft sinds twee jaar een engelstalige YouTube channel onder de naam, ‘astrovizier’. Liz organiseert workshops en geeft lezingen zowel in binnen als in buitenland en heeft haar astrologie praktijk in Amsterdam.