Lezingen

Armand Diaz

Armand Diaz


The Other Relationship Planets: The Moon and Mars

While astrologers often look to Venus as the planet of relationship, the moon and Mars are key players, tapping into deep security needs and assertiveness and sexuality. Learn how these ‘other’ relationship planets help to shape partnerships. Participants will have an opportunity to volunteer their charts for discussion.

Armand Diaz, Ph.D., is an NCGR-PAA Certified Consulting Astrologer, with a New York City based practice and clientele worldwide. He speaks on astrology nationally and internationally. Armand is Publications Director for the NCGR national board, and Books and Articles Editor for the Astrology News Service. His book credits include Integral Astrology: Understanding the Ancient Discipline in the Contemporary World and Transpersonal Astrology. Separating Aspects, his most recent book, is about relationship astrology.

Charlotte Wenner

Charlotte Wenner


Tussen Wijsheid en Liefde: de Zwarte lichten en het verlichtingsproces.

In de afgelopen 3 decennia krijgt de Zwarte Maan steeds meer aandacht door astrologen maar de manier waarmee zij haar benaderen loopt uit eens. Voor velen is de Zwarte Maan een donkere vrouwelijke kracht overeenkomstig met godinnen zoals Kali, Hecate en de wraakzuchtige Lilith van joodse verhalen. Anderen astrologen benaderen de Zwarte Maan als het vertegenwoordiger van universele inzicht en het tegenovergestelde punt, Priapus als conditioneerde gedrag maar doen weinig of niets met de Zwarte Zon en zijn tegenovergestelde punt, de Diamant.

In deze lezing wordt het proces weergegeven door alle vier Zwarte lichten in verband gebracht met het verlichtingsproces van verschillende spirituele en filosofische stromingen.

Liz Hathway

Liz Hathway


Met Ruime Blik: op weg naar 2020 en verder
‘Moge u leven in interessante tijden’, is naar verluidt een Chinese vervloeking. Na de Brexit, de verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland, de verschrikkingen van de oorlog in Syrië, de Arabische Lente en de opkomst van IS zullen we in 2018 wellicht opgeluchte afscheid nemen van Uranus in de Ram. In rap tempo, verandert de wereld om ons heen en we lijken geen idee te hebben van waar we naar toegaan. Echter, als we kijken naar de trends in het collectief en de bewegingen van de planeten, kan mundane astrologie ons enigszins wat houvast bieden. Wat heeft Uranus in Stier ons te zeggen? Belangrijker nog, welke betekenis heeft het jaar 2020, met z’n de drievoudige conjunctie van Jupiter, Saturnus en Pluto in Steenbok en de overstapconjunctie van Jupiter en Saturnus in de eerste graad van de Waterman? Is dit wellicht een signaal dat het Watermantijdperk begint? Met ruime blik, geef ik mijn mundane visie op wat de weg naar 2020 (en verder…) ons gaat brengen.

Liz Hathway MA, DFAstrolS, is een gepassioneerde astrologe met een speciale interesse in de mundane astrologie. Liz heeft een master in ‘Cultural Astronomy and Astrology’, is houdster van de diploma van de Faculty of Astrological Studies in London en is een gekwalificeerd uurhoekpractitioner (John Frawley). Met behulp van astrologie ondersteunt Liz mensen en bedrijven in hun persoonlijke zoektocht naar antwoorden. Liz organiseert workshops en geeft lezingen op het gebied van astrologie. Haar MA-dissertatie over Saturnus verschijnt (in 2018?) als boek binnen de Sophia Centre Monographs-serie. Liz heeft haar praktijk in Amsterdam.

Michael de Baker

Michael de Baker


Titel: De Pluto in Steenbokgeneratie. Wat komen deze zielen doen, waar zijn ze mee bezig?

We hebben inmiddels allemaal gelezen wat Pluto in Steenbok met oude hiërarchische structuren gaat doen in de zestien jaar die liggen tussen 2008/2009 en 2024/2025. Iedereen die op dit moment op aarde rondloopt, heeft de zuidknoop van Pluto in Steenbok en de noordknoop van Pluto in Kreeft. Die zuidknoop verwijst naar gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de overgang van matriarchale naar patriarchale verbanden tijdens het Steenbok subtijdperk van het Kreefttijdperk (8.740 – 6.580 v.Chr.). Pluto transit staat op dit moment conjunct zijn eigen zuidknoop. De conjunctie is exact eind oktober 2018 op 19° Steenbok. Heer Pluto is dan Saturnus op 4° Steenbok. In maart 2017 staat Pluto opposiet zijn eigen noordknoop op 19° Kreeft. Heer Pluto is dan Saturnus op 27° Boogschutter (Galactisch Centrum!). Wat betekent dit collectief met betrekking tot de reeds ingezette afbraak van patriarchale structuren (Steenbok) en de hergeboorte (noordknoop Pluto in Kreeft) van een verzorgende, delende planetaire familie die samenleeft op Moeder Aarde (Kreeft)? En: hoe zijn de Pluto in Steenbok-zielen verbonden met deze belangrijke overgang? Ik neem de horoscoop van een zo’n ziel mee en geef voor de pauze antwoorden op deze vragen.

Workshop
Waar staat Saturnus transit in jouw horoscoop op deze sleutelmomenten? Wat betekent deze belangrijke collectieve evolutie voor jou? Of voor je Pluto in Steenbok-kleinkind? Met welke specifieke patriarchale Steenbok-thema’s is zijn of haar ziel bezig af te rekenen in voorbereiding op het op handen zijnde Waterman/Leeuw-tijdperk?

Michael De Baker – docent aan de School voor Therapeutische Evolutionaire Astrologie Nederland, STHEAN; erkend Praktijkvoerend Astroloog en lid van de AVN. Meer informatie staat op: www.sthean.com

Pieter Slotboom

Pieter Slotboom


Astrologie en Chinese geneeswijze

Door de samenvoeging van de Chinese acupunctuurfilosofie met de westerse astrologie, ontstaat er een aanzienlijke uitbreiding van de astrologie-inzichten. De astrologie werkt met ‘beheersing’ van de tekens: hoofd onder Ram, nek onder Stier, enzovoort. Deze beheersingen betreffen de regionale beheersing die ontstaat door de inpassing van de mens in de dierenriemcirkel. Via de integratie van de astrologie met deze Chinese geneeswijze ontstaat er, op een volkomen logische wijze, nog een andere samenhang; namelijk de functionele beheersing der tekens. En die is niet altijd hetzelfde als de traditionele verbindingen. Die nieuwe verbindingen geven nieuwe mogelijkheden voor de astrologische duiding; het is aardig te weten dat het keuze-keelklepje, de epyglottis onder Weegschaal resulteert, de tong onder Maagd en die vaak zwerende maagportier onder Ram.

Deze integratie leidt verder tot inzicht hoe diverse lichaamsystemen met elkaar samenwerken volgens een systeem en dat datzelfde systeem verantwoordelijk is voor de wijze waarop we denken en bewegen. Deze presentatie is ook een preview voor het boek Astrologie en Chinese geneeswijze waarin de zaken veel verder worden uitgespit als in een lezing als deze mogelijk is.

Pieter Slotboom

Ik ben Pieter Slotboom, 1938, en sinds 1965 intensief bezig met astrologie. Al die jaren heb ik weinig tot niets gedaan aan netwerken, lobbyen of wat dan ook voor werken-naar-buiten. Na een periode, de begintijd, van leren en ontdekken heb ik tientallen jaren, tot nu toe, de astrologie toegepast bij consulten die voornamelijk over ‘levensvragen’ gingen.

In 1965 bestonden er geen opleidingen voor astroloog, zodat ik als autodidact het vak heb geleerd. Ik heb de astrologie altijd als mijn primaire levenstaak gezien en mijn werk als zakenman was noodzakelijk om geld te verdienen. Een van mijn grote liefdes is het altijd geweest de astrologie uit het slop te halen; voornamelijk om opmerkingen als ‘Astrologie…? Geloof jij daar dan in…?’, het hoofd te bieden.

Ik ben naast praktisch beoefenaar van de astrologie ook altijd innovatief bezig geweest. Dat heeft onder andere geleid tot mijn door Ankh-Hermes in 1986 uitgegeven boekje Booggraden, Aspecten en Progressies. Binnenkort verschijnt mijn levenswerk Astrologie en Chinese geneeswijze bij Uitgeverij Hajefa.

Tineke Boogaarts

Tineke Boogaarts


Daar komt de aap uit de mouw

Tineke Boogaarts heeft voordat zij astrologe werd veel aan theater gedaan en zij is ook jarenlang touringcarchauffeur geweest. Op de meerdaagse reizen door Europa was ‘haar Kloris’ er ook altijd bij en met hem (of haar) heeft ze vele groepen vermaakt. Hierbij kwam haar theaterervaring wel van pas, evenals haar verleden als kleuterleidster. Nu heeft zij ‘Kloris’ weer tevoorschijn gehaald en gaan zij samen op zoek naar astrologische antwoorden.
Mogelijk komt deze beschrijving wat verwarrend over, maar het is een luchtige touch in de reeks van serieuze lezingen dit weekend. Laat je verrassen.

Meer informatie over Tineke Boogaarts staat op www.noordknoop.nl

Willem Simmers

Willem Simmers


Maansknopen, lotsbepalers in de Astrologie
Wat je, kort door de bocht, hoort en leest over de maansknopen is dat de Drakenkop een punt in de horoscoop is waarop je je dient te richten. De Drakenstaart geeft aan waar je van los dient te komen, want deze zorgt ervoor dat je je teveel vasthoudt aan het verleden. Dit remt je in je ontwikkeling wat per definitie als ongunstig wordt beschouwd.

Is dit waar? Wel, het ligt allemaal heel wat genuanceerder. De Drakenkop kan je namelijk evenzogoed remmen in je ontwikkeling doordat hij de afgescheidenheid benadrukt. De Drakenstaart daarentegen, kan je helpen een sterkere verbinding te ervaren met wat we in de diepste kern gemeen hebben met elkaar en met de stem van je hart. De maansknopen zijn in feite de lotsbepalers in de horoscoop. Het zijn de twee oevers waartussen ons leven stroomt. Ze zorgen voor de processen in het leven die ons helpen de eenheid (Drakenstaart) te ervaren, binnen de wereld van afgescheidenheid en dualiteit (Drakenkop). Tijdens de lezing maken we een reis door de mythologische achtergronden van de maansknopen. Aan de hand van concrete voorbeelden plaatsen we ze vervolgens in hedendaags perspectief.

Willem Simmers is beroepsastroloog en heeft zich in de meer dan veertig jaar dat hij met astrologie bezig is, naast de westerse astrologie ook bekwaamd in de Indiase astrologie. Van zijn hand zijn verschillende boeken verschenen. Zijn laatste boek Maansknopen in de Astrologie zal medio oktober 2017 worden gepubliceerd. Meer informatie staat op: www.willemsimmers.nl