Lezing van Lea Manders: De multi-dimensionele horoscoop
De geboortehoroscoop is onze routekaart in het driedimensionale aardse leven: jouw (psychologische) structuur en karmische bril. Maar hoe linken we de psychologische geboortehoroscoop aan verbindingen met spirituele dimensies, zoals aan het chakrasysteem.
In de horoscoop lijkt het alsof alle planeten in een plat vlak staan, terwijl zij in feite de traptreden vormen naar hogere spirituele niveaus van bewustzijn. Traptreden die middels een logische structuur beginnen bij het ‘gewone’ aardse leven en die ons uitdagen op te klimmen naar het bewuste zelf, het hogere onbewuste, het collectieve onderbewuste en het transpersoonlijke zelf.
Lea werkt sinds een jaar of twintig met de – van oorsprong kabbalistische – levensboom, die zij op astrologische wijze vertaalt naar jouw individuele handleiding naar hoger bewustzijn. Een dergelijke horoscoopduiding is vooral geschikt voor diegenen die zich afvragen hoe hun natuurlijke spirituele energieën zich manifesteren en welke stappen zij kunnen nemen om geestelijk te groeien.
Naast de lezing geeft Lea een workshop, waarbij elke deelnemer de eigen horoscoop op de levensboom gaat zetten. We praten vervolgens over de effecten en mogelijkheden. Dus neem jouw horoscooptekening mee en laat je verrassen door deze multi-dimensionele manier van duiden die enorm veel kan verklaren over wat je eerder niet begreep! Zo kan je ontdekken dat je in je geboortehoroscoop veel aarde hebt, terwijl jouw ziel juist on-geaard tussen hemel en aarde blijft ‘hangen’. En wat dan?

Lea Manders (Kreeft, 1956)
Lea heeft een professionele praktijk sinds 1986 en is al sinds haar 17e bezig met astrologie. In de loop der jaren heeft zij haar kennis en kunde uitgebreid naar andere spirituele gebieden om haar cliënten nog beter te kunnen ondersteunen en om zichzelf uit te dagen tot verdere ontwikkeling en groei. Daarnaast is zij 24 jaar gemeenteraadslid voor een lokale partij in Arnhem en gaat zij wederom haar volgende raadsperiode in. Meer informatie staat op: www.leamanders.nl

Lezing van Hermine Merlijn: Je horoscoop in combinatie met zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapien.
Ben jij een astroloog (in wording) en wil je meer weten over hoe je een geboortehoroscoop voor jouw cliënt uitwerkt en kunt combineren met zielsgerichte regressie – en reïncarnatietherapie?
Tijdens deze workshop en lezing ga ik samen met jou de verdieping in rondom:
– De zielsgerichte horoscoop.
– Regressie- en reïncarnatietherapie.
– Spirituele ontwikkeling

 Met mijn jarenlange ervaring als astroloog en regressie- en reïncarnatietherapeut weet ik als geen ander dat de oorzaak van veel problematiek altijd te herleiden is. Dit begint bij het uitwerken van de zielsgerichte horoscoop. Vervolgens kun je jouw cliënt echt goed helpen het probleem op te lossen met regressie- en reïncarnatietherapie.
Na deze lezing en workshop weet jij als astroloog:
– Hoe je een horoscoop op zielsniveau bekijkt.
– Hoe je jouw cliënt kunt begeleiden met zijn of haar vraagstuk.
– Hoe je regressie en reïncarnatietherapie kunt inzetten in combinatie met de horoscoop. 

Wil jij hier ook mee aan de slag en jouw cliënten hiermee helpen? Volg de lezing en meld je aan voor de workshop en dan zie ik jou graag terug!

Hermine Merlijn
Mijn astrologische reis begon in 1975. Ik las deel 1 van Mellie Uyldert Kosmische Samenhangen in één nacht uit. Tranen van herkenning rolde over mijn wangen; ‘Waarom weet ik dit niet meer?’ Tot op de bodem van mijn ziel geraakt, ben ik bij haar begonnen met de eerste cursussen astrologie. Later ben ik me ook gaan verdiepen in reïncarnatie- en regressietherapie. Vanaf die tijd ben de horoscoop gaan combineren met deze therapie. Ik begeleid hierbij cliënten met uiteenlopende problemen en trauma’s. Daarnaast ben ik ook docent en start ik in november met een eigen opleiding  Zielsgerichte Regressie- en Reïncarnatie Therapie, ook voor astrologen. Meer info staat op: www.samskara.nl

Lezing van Monique Leurink: Het levensdoel in de horoscoop
Het drieluik van de Zwarte Maan, Noordelijke Maansknoop en de Diamant

Is er een astroloog die niet te maken kreeg met de vraag: ‘Wat is nu het doel in mijn leven?’ ‘Zit ik op het juiste pad?’ ‘Hoe vind ik mijn pad?’ Als eerste komt dan de Noordelijke Maansknoop naar voren. Een goede studie van deze knoop, ook met de aspecten naar de Zwarte Lichten en huis- en tekenpositie, geeft al een berg aan informatie. Maar ook de Zwarte Maan, of liever – het Kosmisch Geboortekanaal – ontsluit deuren die een mens snel op het pad kunnen zetten dat hij al lang in zichzelf voelt sluimeren maar geen woorden aan kon geven. Maar er is nog een derde pad dat juist in deze tijd van wakker worden in het spotlicht mag komen: het pad naar de Diamant.
Dit drieluik kan een schat aan inzicht geven voor een ieder die deze vraag stelt en een prachtige taak voor de astroloog die hem mag beantwoorden. In deze lezing gaan we in op dit drieluik. Zeker nu Pluto op de drempel staat om Waterman binnen te gaan.
In de workshop gaan we werken met dit thema met de persoonlijke horoscoop. Zorg dat je de posities van deze Lichten in je horoscoop bij de hand hebt, dan kunnen we direct aan de slag! 

Monique Leurink is een gepassioneerd Zwarte Lichten-astroloog en brengt sinds 2014 de Zwarte Lichten-astrologie buiten de Nederlandse grenzen om deze unieke persoonlijke navigatiemap beschikbaar te maken voor een internationaal publiek. Ze heeft meer dan 40 jaar ervaring. Ze is oprichtster van Luna Negra (2005), Cursus voor Zwarte Lichten, dat uitgroeide van Nederland naar België en Frankrijk.
In 2016, 2017, 2018 en 2021 werd ze uitgenodigd om Masterclasses te geven voor Astrology Hub en sindsdien is de opleiding uitgegroeid tot een online internationaal Engels sprekend platform dat nu Monique Leurink Diamond Astrology heet.
Monique woont en werkt zowel in Nederland, in het Katharenland van Zuid-Frankrijk als in Nieuw-Zeeland. Ze is van Nederlandse afkomst en spreekt vloeiend Frans, Engels, Duits en Nederlands. Meer informatie staat op: www.moniqueleurink.com.

Lezing van Sue Tompkins: An Introduction to Contemporary Medical Astrology
Medical astrology raises quite a few issues especially as there are different ways of viewing the body, disease and treatment and each may be relevant. And much of what passes for medical astrology comes from a time when even less was understood about the body and psyche than is the case now. On the other hand, a lot of ancient knowledge is rightly and sometimes wrongly, no longer considered pertinent by the medical fraternity. In this information packed lecture, Sue will touch on some of these issues and discuss the causes of ill health whilst sharing some significators in terms of planets, signs and aspects.

Workshop The Astrology of Dementia and other health disorders.
Given how complex medical astrology is and the workings of the body are, it can be surprising that sometimes significators can be straightforward if one takes a contemporary and common-sense view of the whole subject. Medical astrology is of course similar to general interpretation in astrology. For example, if I asked most astrologers’ the significators for drama or acting, the signs they would point to might be Leo and Pisces, they would be interested in the 5th and 11th houses and might expect planets like the Sun, Jupiter and Neptune to be prominent or contacting each other. So it goes with medical astrology – certain signs, planets and aspects can be associated with certain disorders and of course the psychology that goes with them. Today Sue will illustrate this idea with the charts of people with various conditions and go on to concentrate on disorders of interest to you and those we may be frightened of – Alzheimer’s and dementia for instance.

Sue Tompkins is an experienced consultant and teacher of astrology and also a fully registered homeopath. Her books, Aspects in Astrology (1989) and The Contemporary Astrologer’s Handbook (2006), continue to be best-selling titles and she is working on a medical astrology volume. She has received various awards including a Fellowship from the Faculty of Astrological Studies and in 2003 the UK’s Astrological Association’s Charles Harvey Award for exceptional service to astrology. She lectures widely at home and abroad and runs residential courses each year. More information on: www.suetompkins.com

Lezing van Patty Post: Evolutionaire astrologie: de ontwikkelingsweg van de ziel
Evolutionaire astrologie gaat uit van het principe dat er vanuit vorige incarnaties patronen zijn blijven liggen die we in ons huidige leven mogen doorbreken en dat deze onopgeloste problematiek een veel belangrijkere invloed op ons leven heeft dan de sociale training in de eerste zeven jaar van ons leven. Het is een vorm van psychologische astrologie; alleen rekt evolutionaire astrologie onze tijdlijn op tot vóór de geboorte. Waar psychologen en ook psychologisch astrologen vaak naar dynamieken in onze kindertijd kijken, kijken evolutionair astrologen naar de dynamieken en ontwikkelingsweg van de ziel. Het bijzondere van deze vorm van astrologie is dat we de onopgeloste vorig-levenproblematiek ook heel duidelijk terugzien in de biografie van het huidige leven. Evolutionaire astrologie is non-deterministisch wat betekent dat er voor elke vraag meerdere antwoorden zijn. Als we ervan uitgaan dat ieder mens een lange historie van bewustzijn heeft, dan impliceert dat ook dat elke structuur in de horoscoop er is met een reden. Wat betekenen ze, en vooral: waarom?
In de workshop zul je evolutionaire astrologie aan den lijve (letterlijk!) ervaren want we gaan een reis door de archetypes en hun mogelijkheden maken, kijkend door de lens van deze op ontwikkeling gerichte vorm van astrologie. 

Patty Post
Als klein meisje keek ik al naar de hemel, mijmerend over levensvragen als: ‘waarom ben ik hier?’ en ‘wat moet ik met mijn leven?’ Een loopbaan in persoonlijke ontwikkeling, studie psychologie en vele (coachings)opleidingen volgden. Na twee jaar studeren bij Karen Hamaker en proeven aan diverse vormen van astrologie, werd ik gegrepen door evolutionaire astrologie en doorliep het volledige apprenticeship van Steven Forrest. Ik werk vanuit het Brabantse land met klanten van over de hele wereld, 1-op-1 en in programma’s. Meer informatie staat op: https://pattypost.com/

Lezing van Hans Planje: Pluto in Waterman
Astrologen en astrologiebeoefenaren wisten het allang: 2020 was het jaar waarin drie planetaire cycli ten einde kwamen en een grote Jupiter-Saturnus-Pluto-conjunctie plaatsvond. Dat zou maatschappelijk gezien grote veranderingen teweeg brengen. Niemand heeft kunnen voorspellen dat corona ons daar een handje bij zou helpen…
Telkens als een planeet een nieuw teken binnengaat, begint er een nieuwe fase in de ontwikkelingen die met deze planeet en dit teken samenhangen. Dat geldt zeker voor de langzame planeten, die nauw samenhangen met wat er op maatschappelijk gebied gebeurt.
Het teken waarin Pluto zich bevindt, markeert generatiethema’s die diep doorwerken in de samenleving. Het brengt opschudding en een diepe transformatie teweeg in zaken die verband houden met het teken. We staan nu aan de vooravond van een nieuw tijdperk waarin de fundamenten van technologie, energie, milieu, duurzaamheid en sociale omgang de wereldgemeenschap op nieuwe manieren zal opschudden.
Maar ook andere Watermanthema’s komen naar voren, zoals de behoefte aan authenticiteit, de leiding nemen over je eigen leven en je talenten tot uitdrukking brengen, het liefst op zo’n manier dat je daarmee ook nog een bijdrage levert aan de maatschappij. Maar hoe doe je dat, welke stappen moet ieder van ons daarvoor zetten? En waar staan we in 2044, als Pluto de Waterman definitief verlaat? 

Workshop zaterdagavond: Astronomie Live!
In deze workshop wil ik met jullie ons zonnestelsel en de bewegingen van de planeten daarin aanschouwelijk maken. Ook kijken we naar de dierenriem, het opkomen en ondergaan van de dierenriemtekens en de bewegingen van de Ascendant. Tenslotte beschouwen we de maancyclus en de verschillende maanfasen. Een workshop waarin je zelf actief meebeweegt met de planetaire ritmes. 

Hans Planje is astroloog, opsteller en coach. In zijn 40-jarige praktijk heeft hij zich vooral toegelegd op de ervaringsgerichte kant van de astrologie door astrologie te combineren met andere werkvormen. De laatste jaren werkt hij veel met planeet- en horoscoop-opstellingen, zowel met leken als met professionals. “Ik vind astrologie een prachtig instrument als gids door het leven. Mijn passie is om astrologie zo concreet, levendig, ervaarbaar en praktisch bruikbaar als mogelijk te maken.” Meer informatie staat op www.hansplanje.nl